Wellform - Mini är tillverkad av en specialimpregnerad skiva av well och med en krage av vaxad och härdad wellpapp.

Wellform - Mini är en miljöklassad, stark, smidig och enkel gjutform. Återvinning genom förbränning. Har högt värmetal utan negativ miljöpåverkan.

Utan specialverktyg får du på ett par minuter en färdig plintform som inte gör dig besviken på varken snabbhet, enkelhet eller slutresultat. Behöver du göra avväxlingar eller bygga in grunden, stick bara ingjutningsjärnen direkt genom formen.
Våra lådor är emballage av engångskaraktär, skapade i en unik maskin som härdar och genomimpregnerar wellpapp med en paraffin och vaxblandning. Fisklådan får genom tack vare detta tuffa egenskaper som hårdhet, styrka och vattenavvisande egenskaper. Lådorna levereras som utstansade ark med vikindikationer. Dessa kan sedan vikas manuellt av brukaren, eller med hjälp av maskin.

Det skyddande lagret av vax och paraffin gör även att lådan är hygienisk och uppfyller kraven i ramförordningen (EU) nr 1935/2004 om material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel. Lådan återvinns genom kompostering eller förbränning. Den har ett högt värmetal och samma miljöpåverkan som väl torkad björkved.

Genom att leverera emballaget som utstansade ark, med vikindikationer minskar vi drastiskt transportsektorns negativa utsläpp av miljöpåverkande gaser. Det ryms 18.000 utstansade ark på en långtradare. Skulle de istället levereras upvikta skulle det krävas ytterligare fyra långtradare för samma mängd lådor. Det är inte bara ett mer miljövänligt sätt att transportera fisklådorna, det medför också avsevärt lägre transportkostnader.FWC Packaging AB © 2022. Sidan skapad av TimeWizard